Ford doet de komende drie jaar een proef met E-Transits op waterstof voor een grotere actieradius en meer uptime

Woensdag 10 mei 2023
  • Ford leidt innovatieconsortium dat brandstofceltechnologie test op volledig elektrische Ford E-Transit
  • Bedrijfswagenbestuurders profiteren van grotere actieradius van emissievrije voertuigen en sneller tanken
  • Kleine prototypevloot in het VK, ontwikkeld door Ford Pro bedrijfswagen-experts, als onderdeel van een breder onderzoeksproject naar alternatieve brandstoffen

Ford doet onderzoek naar het potentieel van waterstof als energiebron voor de veelgeprezen volledig elektrische E-Transit bedrijfswagen. Het onderzoek zal vaststellen of brandstofceltechnologie kan helpen om een groter emissievrij rijbereik te bieden voor E-Transit-klanten met energie-intensieve gebruiksscenario's.

Gedeeltelijk gefinancierd door het Advanced Propulsion Centre (APC), zal het Ford-consortium van zes leiders op het gebied van autotechnologie en wagenparkbeheer ook helpen bij het bepalen van de vereiste ondersteunende infrastructuur voor het tanken van waterstof. Ford Pro zal het proefproject gebruiken om zijn conversie-expertise uit te breiden.

Ford verwacht dat de primaire toepassing van brandstofceltechnologie tot zijn recht zal komen in de grootste, zwaarste bedrijfswagen varianten. Zo kunnen deze voertuigen met een hogere energiebehoefte ook emissievrij zijn en tegelijkertijd het rijbereik leveren dat klanten eisen.